2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptember 3-án, szombaton Nagyadorjánban falutalálkozót szervez a helyi református egyházközség vezetősége, élén Nagy Attila lelkipásztorral és Kovács Károly gondnokkal, akik az egyházközség nevében szeretettel hívják a helyieket és az elszármazottakat.

Szeptember 3-án, szombaton Nagyadorjánban falutalálkozót szervez a helyi református egyházközség vezetősége, élén Nagy Attila lelkipásztorral és Kovács Károly gondnokkal, akik az egyházközség nevében szeretettel hívják a helyieket és az elszármazottakat. A találkozó a templomi istentisztelettel kezdődik, majd az iskola termeiben folytatódik, ahol elbeszélgetnek a rokonok, ismerősök és a „régi játszótársak”, illetve azok rokonai. Mindezt egy tányér gulyás mellett.

Nagyadorjánnak „nagy” neve van, de a falu maga kicsi. Régi időkből hozza a nevét. Sándor Imre leírja, hogy az adorjáni nemzetség nevét Hadrianus római vezértől „örökölte”.

Ezt a kicsi falut érdemes felkeresni a sok gyümölcséért, gyönyörű fekvéséért s a tiszta levegőért. Reméljük, sikeres lesz az idei falutalálkozó.

Id. Balogh Károly