2021. július 27., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Hétfőn elkezdődött a beiratkozás és a felvételi előtti hagyományos, intenzív felkészítő hét a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. A július 12-e és 18-a közötti hét után az intézmény Magyar Művészeti Karán július 19-én kezdődik a felvételi alap- és magiszteri képzésekre, amelyekre az egyetem oktatói ingyenes felvételi felkészítőket tartanak. A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karán július 12-től az alábbi szakokra lehet jelentkezni. 

Alapképzés – színház- és előadásművészetek szakterület: színművészet (osztályvezetők: Berekméri Katalin, Gecse Ramóna); rendező (osztályvezető: Sebestyén Aba); koreográfia (osztályvezető: Luca Kinga); teatrológia (osztályvezető: Varga Anikó). Film és média szakterület: audiovizuális kommunikáció: forgatókönyv- és reklámírás, média szak (osztályvezető: Schneider Tibor). Zene szakterület: zene (osztályvezető: Benedek Tibor).

Magiszteri képzés – színház- és előadásművészetek szakterület: színművészet (osztályvezető: Gáspárik Attila); a rendezés művészete (osztályvezető: Bocsárdi László); bábművészet (osztályvezető: Máthé Rozália); alkalmazott bábművészet (osztályvezető: Novák Ildikó); drámaírás (osztályvezető: Kárpáti Péter). Film és média szakterület: művészetek és új média (osztályvezető: Jakab Tibor). Zene szakterület: korszerű zenei koncepciók (osztályvezető: Molnár Tünde).

A felvételi előtt a felkészítők egész héten zajlanak élőben, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Köteles Sámuel utcai székhelyén, a Bolyai utcai Pálffy-házban, valamint online, Zoomon keresztül. A felkészítők részletes és terjedelmes programja megtalálható az egyetem honlapján (www.szini.ro/felveteli/felveteli-felkeszitok).

További információk az egyetem honlapján, illetve az egyetem hirdetőfelületein találhatók (www.szini.ro, www.uat.ro), elérhetőségek: 0265-266-281 (telefon/fax), e-mail: uat@uat.ro, székhely: Köteles Sámuel utca 6. szám, Marosvásárhely.