2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nyomában kék farkasok? Ma már talán nem, de hogy miképpen volt korábban, arról maga a szerző mesél új kötete marosvásárhelyi bemutatóján. A Nyomomban kék farkasok. Interjúk, dokumentumfilmek, portrék című könyvről a Vásárhelyi Forgatag Szóforgatagában Csáky Zoltánnal Nagy Miklós Kund beszélget augusztus 28-án, szerdán délután 4 órától a Bolyai téri unitárius templom belső udvarán. 

A kiadványról a hátsó borítón már fontos tudnivalókat szerezhetünk. Abból a vallomásból ragadunk ki ízelítőként pár gondolatot: „Négy és fél évtizednyi tévés, rádiós, újságírói munkám termésének legjavát: interjúk, beszélgetések, portrék, dokumentumfilmek szövegeit találja meg az olvasó, valamint a román titkosszolgálat ösztönzésére rám állított besúgók, ügynökök, informátorok jelentéseiből néhányat. 

Hasznosat cselekedni, nyomot hagyni, ez az egyik legfőbb emberi vágy, motivációs erő. Mert vajon hiúság az, ha az ember nyomot akar hagyni, még akkor is, ha tudja, hogy a nyomokat a mi tájainkon hamar befújja a szél?”