2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nemrég a fővárosba érkezett a labdarúgó-Európa-bajnokság trófeája. A serleget az EURO2020 romániai nagykövete, Dorinel Munteanu egykori válogatott labdarúgó vette át, majd egy bukaresti körutat követően a Nemzeti Arénában ért véget az esemény.

A főváros főpolgármestere online csatlakozott az eseményhez, hangsúlyozva, Bukarest „szívélyes házigazdája“ lesz a labdarúgó-Európa-bajnokságnak. Nicuşor Dan közölte, terv szerint haladnak az előkészületekkel. Kiemelte: több mint egy év után ez lesz az első alkalom, amikor visszatérhetnek a nézők a lelátókra, a hatóságok döntése értelmében 13 ezren vehetnek részt a Nemzeti Arénában megrendezendő találkozókon.

Gheorghe Popescu volt válogatott labdarúgó, a kormány Eb-szervezési kérdésekben illetékes tanácsadója bejelentette: a Román Labdarúgó-szövetség javaslatot nyújtott be az egészségügyi minisztériumhoz, hogy a korábban elrendelt 25 százalék helyett 50 százalékos kapacitással fogadhassa a szurkolókat a Nemzeti Aréna.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott labdarúgó-Európa-bajnokságot június 11-e és július 11-e között rendezik 11 városban. Bukarest a C csoport három mérkőzésének és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A Nemzeti Arénában az Ausztria – Észak-Macedónia (június 13., 19 óra), az Ukrajna – Észak-Macedónia (június 17., 16 óra) és az Ukrajna – Ausztria (június 21., 19 óra) mérkőzést rendezik. A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével.


Fotó: A Román Labdarúgó-szövetség honlapjaLeverték, nem esett baja

Nem esett baja az Eb-kupának, amikor leesett a földre a Nemzeti Arénában. 
A fővárosi polgármesteri hivatal szerint a „sajnálatos eset” akkor történt, amikor a múlt vasárnapi bemutatás idején feltámadó szél előredöntötte a trófea mögötti molinót, és az a földre lökte a kupát. 
A serleget sértetlenül szállították tovább Budapestre.