2022. július 3., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Országszerte több mint 150 ezer diák búcsúzik a napokban a líceumi évektől. Maros megye 3707 végzőse számára május 25-én (tegnap) kezdődtek a kicsengetési ünnepségek. Rövid összeállításunkban a magyar tagozattal működő tanintézetek ünnepségeire összpontosítottunk.

25-én, szerdán a marosvásárhelyi Mihai Eminescu Pedagógiai Főgimnázium, a szászrégeni Petru Maior szakközépiskolában és a dicsőszentmártoni Andrei Bârsanu Elméleti Líceumban indult a ballagások sora. 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órától a marosvásárhelyi Gheorghe Şincai és az Avram Iancu Szakképző Líceumban, valamint a szászrégeni Lucian Blaga Szakképző Líceumban búcsúztatják a tizenkettedikeseket, 9.30-tól a marosludasi 1-es Számú Szakképző Líceumban kezdődik az ünnepség, 10 órától a Szász Adalbert Sportlíceum, az Elektromaros Szakképző Líceum, a Traian Săvulescu Mezőgazdasági Líceum, a Ion Vlasiu és a Traian Vuia Szakképző Líceum, a segesvári Mircea Eliade Főgimnázium, valamint a dicsőszentmártoni szakképző líceum végzősei ballagnak. 10.30-tól a segesvári Joseph Haltrich Elméleti Líceumban és az 1-es Számú Szakképző Líceumban kezdődik a szertartás. 

27-én, pénteken 9.30-tól indul a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium végzőseinek díszkörmenete, 10 órától ökumenikus istentiszteletet tartanak a Vártemplomban, majd 11 órától a várudvaron kezdődik a ballagási ünnepség. 10 órától a Kultúrpalotában tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum kicsengetési rendezvényét. Ugyanekkor kezdődik a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum ünnepsége. A szovátai Domokos Kázmér Szakképző Líceum és az erdőszentgyörgyi Szent György Szakképző Líceum végzőseit 11 órától búcsúztatják a tanintézet udvarán.

Fotó: archív