2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Petry Válogatott Húsok programját tüntette ki a magyar állam az Érték és Minőség Nagydíj pályázaton. A jeles eseményre 2019. szeptember 10-én került sor a budapesti Országházban. A tekintélyes díjat kollégáink, Mátyás Noémi termelési igazgató és Tímár József nagykereskedelmi igazgató vették át.

Az elismerés egy új minőségtanúsító védjegy, mely felhívja a figyelmet a kiemelkedő minőségű termékekre. A pályázat kiírói és támogatói a díj megalapításával és működtetésével adnak nagyobb lehetőséget azon vállalkozóknak, akik termékeik magas minőségének hangsúlyozásával kívánnak kitűnni a nemzetközi piacon. A rangos elismerés a fogyasztókat is segíti a színvonalas termékek felismerésében, továbbá hozzájárul az egészséges verseny kialakulásához a kompetitív piacon.

A Válogatott Húsok program keretében szakértő alkalmazottak a legnagyobb odafigyeléssel nap mint nap azon dolgoznak, hogy a legfinomabb falatokat tegyék a vásárlóink asztalára. Odafigyelnek arra, hogy csak a Petry által minősített hazai farmokról származó, válogatott és egészséges állatokat vásárolják meg, melyeket speciális autókkal, stresszmentesen szállítanak, majd vágás előtt pihentetnek.

„A Válogatott Húsok programba kizárólag olyan friss húsok kerülnek, amelyek ellenőrzött hazai farmokról beszerzett, válogatott, egészséges állatok húsából származnak. Az állatokat stresszmentesen szállítjuk, a legmodernebb, levegőztetőrendszerrel ellátott állatszállító autókkal. Miután megérkeznek a vágóhídra, egy napig pihentetjük őket, hogy kiküszöböljük a húsok tejsavasodását. A származási garanciánkkal ellátott hústermékek olyan állatok húsából származnak, amelyeket itthon neveltek és dolgoztak fel. Ezt jelenti a 100% hazai minőség” – közölte Tímár József nagykereskedelmi igazgató.

A Petrynél kiemelt figyelmet szentelünk a feldolgozásra, de tudjuk, hogy nem elég csupán jó minőségű termékeket előállítani, hiszen az is fontos, hogy munkatársainkat oktassuk, fejlesszük, ugyanakkor vásárlóinkat is folyamatosan informáljuk a tudatos fogyasztói magatartás fontosságáról. Ezek alapján állnak össze a Válogatott Húsok program elemei, a legjobb minőségű alapanyagoktól a speciálisan erre a célra kialakított bolthálózaton át a Petry Húsakadémia oktatási programig.

„Az Érték és Minőség Nagydíj megtisztelő elismerés kemény munkánkért, minőségi termékeinkért és a Petry boltokban nyújtott kiemelkedő szolgáltatásainkért. Továbbra is arra törekszünk, hogy a Válogatott Húsok termékcsalád a rangos díj elnyerése következtében is a kiválóságot képviselje, a mai kor követelményeinek megfelelően, ősi hagyományokra alapozva” – nyilatkozta Mátyás Noémi termelési igazgató.

A Petry cégcsoport nyertes Válogatott Húsok programja büszkén viseli az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegyet.

Pápay Kamilla