2020. augusztus 8., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

1032 pedagógus pályázik

Július 29-én tartják a versenyvizsgát az üres tanügyi állások betöltésére. Megyénkben 9 órakor kezdődik a vizsga, amelyet hat központban tartanak, az új koronavírus-járvány miatti óvintézkedések szigorú betartásával. 

A megmérettetésre 1032 pedagógus iratkozott fel. Az írásbeli próba résztvevői legkésőbb 8.15 órakor jelen kell legyenek a vizsga helyszínén, és négy óra áll rendelkezésükre, hogy a dolgozatukat megírják. 

A tételeket román, illetve a nemzetiségek nyelvére lefordítva, valamint a vizsgatantárgyak javítási kulcsait az országos értékelési és nevelési központ biztosította, és az írásbelit követően a subiecte2020.edu.ro honlapon lehet megtekinteni.

Az első eredményeket augusztus 4-én a megyei tanfelügyelőség székhelyén hozzák nyilvánosságra, valamint a http://titularizare.edu.ro honlapon. Óvást benyújtani a megyei tanfelügyelőségen személyesen vagy elektronikus úton lehet az augusztus 4-i eredményhirdetést követően 21 óráig, továbbá augusztus 5-én 12 óráig. A végső eredményeket augusztus 11-én közlik a megyei tanfelügyelőség székhelyén és a már említett honlapon. 

Ahhoz, hogy meghatározatlan időre szóló állást választhassanak, a jelölteknek legkevesebb 7-es általánost kell elérniük, az egy évre szóló helyettesítői állásra az 5-ösön felüli átlagot elért pedagógusok pályázhatnak az elért jegy sorrendjében. 

A meghatározatlan időre szóló (tituláris) állások betöltése augusztus 12–14. között lesz a tanfelügyelőség szervezésében. A meghirdetett katedrák közül az elért jegy csökkenő sorrendjében választhatnak a sikeresen vizsgázó pedagógusok.

A vizsgák megszervezésére vonatkozó törvényes előírások a http://titularizare.edu.ro honlapon olvashatók.