2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

* Katar és Oroszország is tagadja, hogy megvesztegetés eredményeként kapták volna meg a labdarúgó-vb szervezési jogát. Az amerikai nyomozó hatóságok hétfőn tették közzé, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának több tagja pénzt kaphatott azért, hogy az említett két állam jelöltségét támogassa szavazatával a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokság szervezői jogának odaítéléséért rendezett voksoláson.

* A Don Balon szerint a Real Madrid leigazolhatja Ianis Hagit. A spanyol lap szerint a királyi klub módosította átigazolási politikáját a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetnek megfelelően, és drága játékosok helyett inkább arra törekszik, hogy fiatal és ígéretes futballistákat szerezzen meg (mint tette volt 2014-ben Marco Asensióval, akit 4 millió euróért vettek a Mallorcától). A Genk tulajdonában álló, de a Glasgow Rangersnél kölcsönben szereplő ifjabb Hagi Európa-ligás meccseivel mély benyomást tett a Real elnökére, Florentino Perezre, aki kifizetné a labdarúgó 10 millió eurós vételárát, írta a Don Balon.

A Real Madrid leigazolhatja a Glasgow Rangersnél kölcsönben szereplő Ianis Hagit


* A spanyol labdarúgó élvonalban szereplő FC Sevillánál 70 százalékkal csökkentik a játékosok és a szakmai stáb tagjainak bérét a koronavírus-járvány miatt. A Kolozsvári CFR korábbi Európa-ligás ellenfele a negyedik a La Ligában az FC Barcelona, az Atlético Madrid és az Espanyol Barcelona után, ahol kényszerszabadságra küldték az alkalmazottakat – szám szerint 360-at.

* Börtönből egy elegáns hotelbe „költözött” Ronaldinho a testvérével, miután kifizettek 1,6 millió dollárt mint óvadékot. A 2005-ben Aranylabdát nyert brazil sztárt március 6-án vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel próbált beutazni Paraguayba a testvérével. Harminckét napot töltöttek a rács mögött, mire Asuncionban jóváhagyták kérésüket, hogy fejenként 800 ezer dolláros óvadék fejében elhagyják a fogdát, és egy négy és fél csillagos hotelbe vonuljanak át. A döntés értelmében Ronaldinho és testvére külön szobákban lakhatnak, de továbbra is rendőrségi őrizetben maradnak.