2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mind a lányok, mind a fiúk versenyében a marosvásárhelyi tekézők bizonyultak a legjobbaknak az ifjúsági teke Románia-kupa döntőjén, amelyet Kolozsváron, a györgyfalvi sportkomplexumban rendeztek.

Miután a felnőtteknél a Románia-kupában a legjobbaknak bizonyultak, a Romgaz-Elektromaros női tekézői az ifjúságiaknál is az élen végeztek. A dobogó második fokát is marosvásárhelyi csapat, a CSM foglalta el, a bronzérmes Bukaresti Rapid előtt. A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Seres Bernadett, aki nemcsak csapatban, hanem egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett, utóbbiban Szabó Júlia Emesével együtt. Az egyéni számokban a marosvásárhelyi tekézők további három éremmel, egy ezüsttel és két bronzzal gazdagodtak.

A lányok mellé ezúttal a fiú tekézők is felsorakoztak a CSM csapata révén,  elhódították a serleget, megelőzve a Vajdahunyadi Siderurgica és a Kézdivásárhelyi KSE csapatát. Egyéniben a fiúk két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. 

Eredményjelző

Teke ifjúsági Románia-kupa, lányok:

* csapat: 1. Marosvásárhelyi Romgaz-Elektromaros, 2. Marosvásárhelyi CSM, 3. Bukaresti Rapid

* egyéni: 1. Seres Bernadett 2184 fa (Romgaz-Elektromaros), 2. Budoi Noemi 2164 fa (Vajdahunyadi Siderurgica), 3. Fekete Réka 2141 fa (Romgaz-Elektromaros)

* páros: 1. Seres Bernadett/Szabó Júlia Emese 4314 fa (Romgaz-Elektromaros), 2. Maria Ciobanu/Fekete Réka 4269 fa (Romgaz-Elektromaros), 3. Jánosi Halmágyi Kriszta/Roxana Bordianu 4142 fa (Marosvásárhelyi CSM)

Teke ifjúsági Románia-kupa, fiúk:

* csapat: 1. Marosvásárhelyi CSM, 2. Vajdahunyadi Siderurgica, 3. Kézdivásárhelyi KSE

* egyéni: 1. Láposi Roberto 2288 fa (Kolozsvári CFR), 2. Szász Tibor Levente 2228 fa (Marosvásárhelyi CSM), 3. Benke Zoltán 2226 fa (Marosvásárhelyi CSM)

* páros: 1. Láposi Roberto/Daniel Rad 4503 fa (Kolozsvári CFR), 2. Szász Tibor Levente/Benke Zoltán 4454 fa (Marosvásárhelyi CSM), 3. Raul Chiș/ Flavius Otvos 4254 fa (Vajdahunyadi Siderurgica)