2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A fiatalok szellemi fejlődése sikert jelent nevelőiknek és oktatóiknak is, akik nagyon sok szeretetet nyújtanak a hátrányos helyzetű fiataloknak.

Mit jelent a hagyomány? Ezt a kérdést tette fel Kopacz Imola pszichológus az Ügyes Kezekhez tartozó fiataloknak, akiket évek óta szakmai tudással irányít. A kérdés az alapítvány székházában hangzott el, amikor a „magányosok” meglátogatták barátaikat. A látogatás valóban hagyományszerű, hiszen évek óta ismétlődik. Kezdődött a gyermeknapok megünneplésével, s annak ellenére, hogy a tagok felnőttkorúvá váltak, a barátság fonala nem szakadt meg.

A feltett kérdésre sorra érkeztek a feleletek. A válaszok bizonyítják, hogy ezek a gyermekek nemcsak mint „ügyes kezűek” jeleskednek, hanem jó beszélgetőtársnak is bizonyulnak. A fiatalok szellemi fejlődése sikert jelent nevelőiknek és oktatóiknak is, akik nagyon sok szeretetet nyújtanak a hátrányos helyzetű fiataloknak. Akik sokat tesznek a közösségért: Magdó Orsolya, az alapítvány vezetője, Kopacz Imola pszichológus, Pápai Angéla, Veres Andrea, Boér Marika és Sipos Sándor.

A találkozót kis műsor tette színessé. A fiatalok körtáncot jártak, népdalokat énekeltek, s velük együtt a nevelők is. A Magányosok Klubja-beliek szép szavalatokkal viszonozták a műsort: Cziprián Irénke, Császár Teréz, Berei Árpád szavalt, Német Ibolya, Varga Irén és Székely Árpád nótákat énekelt.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Radványi Hajnal