2021. július 28., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Szállításügyi, Infrastruktúra-fejlesztési és Távközlési Minisztérium május 18-án kibocsátotta az építkezési engedélyt az A 3-as észak-erdélyi autópálya Nyárádtő–Marosvásárhely közötti 9,2 kilométeres szakaszára. 

Mint már közöltük olvasóinkkal, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) igazgatója, Mariana Ioniţa április végén jelentette be, hogy az osztrák Strabag cég nyerte a jogot ennek a sztrádaszakasznak a megépítésére. 

Tekintettel arra, hogy a munkálatok odaítélési procedúrája közel négy évig húzódott, a cégnek újabb dokumentációt kellett benyújtania egy újabb építkezési engedélyért. Az építési szerződés aláírása most már nem ütközik akadályba.

A szóban forgó szakasz két részből áll: egy 4,7 kilométeres 2-2 sávos összekötő útból, amely Marosvásárhelyről, a Metro nagyáruház és a Promenada Mall környékéről indul, és egy 4,5 kilométeres, Nyárádtőig tartó szakaszból.

Ha a szerződést aláírják, júniusban nekiláthatnak a munkának. 18 hónap alatt kellene befejezni, hogy a 2021 decemberére megszabott határidőre át lehessen adni ezt a részt. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)