2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Immár kilencedik alkalommal szervezte meg Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Maros megyei szervezete a Gyermek-Gyöngykoszorú találkozót és a népdalversenyt.

Immár kilencedik alkalommal szervezte meg Marosvásárhelyen az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Maros megyei szervezete a Gyermek-Gyöngykoszorú találkozót és a népdalversenyt. Délelőtt a várszínpadon népi gyermekjátékok bemutatására és játszására került sor közel háromszáz gyermek fellépésével. Képviseltették magukat az erdőcsinádi, marosvécsi, mezőmadarasi, mezőpaniti, nagysármási, szabédi általános iskolák, csoportok, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Líceum elemi osztályai. Fellépett az EMKE Fagyöngy citera-együttese, a mezőpaniti furulyások és az erdőcsinádi citerások.

Aznap délután három korcsoportban került sor a hagyományőrző és tehetségkutató céllal meghirdetett népdalvetélkedőre. A zsűri döntése értelmében az alábbi helyezések születtek:

I-II. osztály: I. Ábrám Erzsébet (Marosvásárhely), II. Nagy Henrietta (Mezőbergenye), III. Májai Evodia (Csíkfalva).

III-V. osztály: I. Lénárd Imelda Laura (Nyárádremete) és Szőllősy Katalin (Marosvásárhely), II. Aszalos Hilda (Nyárádszereda) és Gagyi Orsolya (Mezőbergenye), III. Avram Dávid (Maros-vásárhely), dicséret: Ábrám Noémi Ilona (Marosvásárhely), Kántor Éva (Marosvásárhely) és Nagy Krisztián (Nyárádszereda).

VI-VIII. osztály: I. Kelemen Jácint (Marosvásárhely), II. Vintila Cristina (Marosszentgyörgy), III. Borbély Melánia (Mezőpanit), dicséret: Kelemen Csenge (Maros-vásárhely).

Az EMKE Maros megyei
szervezetének sajtószolgálata