2021. január 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A műjégpályák is megnyíltak

Idén több száz marosvásárhelyi mikulásozott a Rózsák terén, illetve a Színház téren. A virágóra helyén magasló fenyő díszfényeinek Szent Miklós előestéjére időzített felkapcsolásán ezúttal is minden korosztály jelen volt, babakocsik és pár négylábú kedvenc is feltűnt a tömegben, és természetesen fiatalok, családosok és idősek is szép számban várták a főtéri fénytengert.

„Szent karácsony eljött, az ég a földre szállt” – énekelte az ünnepi visszaszámlálás előtt Fülöp Denisa, a Gyermekek Palotájának kis tehetsége, akit a szintén „palotás” Andreea Vasiu román nyelvű dallal követett. A fények felgyújtását szinte mindenki igyekezett megörökíteni, a résztvevőket a dermesztő hideg sem tartotta vissza attól, hogy előkapják és percekig a magasba tartsák mobiltelefonjukat.

A díszkivilágítás beindításakor a fénylő Tél-apó-busz is útra kelt. A polgármesteri hivatal erre az estére időzítette a Színház téri és a várbeli korcsolyapálya megnyitóját is. A Színház téri kisebb, mintegy 600 négyzetméteres pályát elsőként a marosvásárhelyi kis jégkorongozók vették birtokba, majd a korcsolyázni vágyó családok, baráti társaságok is jégre szállhattak. A forró csokit és teát, forralt bort, mézet, kürtőskalácsot és csecsebecséket kínáló karácsonyi vásár bódéival körbevett pálya különleges, ünnepi hangulatot árasztott a megnyitón, és a korcsolyázók szerint a jég is jó minőségű volt. Szépséghibaként az illemhely hiányát említhetjük. Igaz, hogy a közeli aluljáróban van közvécé, de oda korcsolyával „elevickélni” elég nyaktörő mutatvány. 

Csütörtök este a várbeli műjégpálya is megnyílt. A megnyitó napján mindkét pályát ingyen használhatták a korcsolyázók, péntektől a kifüggesztett díjszabások érvényesek. 

Fotó: Nagy Tibor