2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mint már beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány miatt átszervezték a marosvásárhelyi urológiai klinika működését, valamint a szemészeti klinikáét is. 

A megyei klinikai kórház Marosvásárhely, Marinescu utca 1. szám alatti épületében (régi kórház) működő urológiai klinikán a koronavírussal fertőzött urológiai betegeket látják el. A klinika másik részét a szomszédos ortopédiai klinika épületébe költöztették át, ahol a koronavírussal nem fertőzött eseteket kezelik. 

Mivel a megváltozott körülmények között szűkültek a lehetőségek, a járványveszély idején a nagyobb műtéti beavatkozásokat nem tudják elvégezni. Ezért azt tanácsolják azoknak a betegeknek, akiknek halaszthatatlan onkológiai műtétre van szükségük, hogy forduljanak a szomszédos megyék urológiai klinikáihoz, ahol nem kellett átszervezni a tevékenységet. 

A megyei klinikai kórházhoz tartozó szemészeti klinikát két részre osztották, mivel az épület ezt lehetővé tette. Az egyik részben a koronavírus-fertőzött személyek szemészeti kezelését végzik, a másikban azokat látják el, akik nem fertőzöttek. A bonyolultabb műtéteket azonban itt sem tudják elvégezni, és ugyanaz az ajánlás érvényes, mint az urológiai betegekre – olvasható a dr. Porav-Hodade Daniel menedzser és dr. Todea-Moga Ciprian-Doru szóvivő által szignált közleményben.

Fotó: archív