2021. április 13., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén nem iskolai csapatok, hanem sportklubok részvételével zajlott a Bocskai-kupáért kiírt kispályás labdarúgótorna, amelyet rendszeresen megrendeznek a nyárádszeredai Bocskai Napok keretében. A tornán nyolc sportszervezet vett részt négy korosztályban (2010-ben, 2012-ben, 2013-ban és 2015-ben született gyerekek). A legizgalmasabb mérkőzéseket a 2010-es korosztályban játszották, ahol három csapat azonos pontszámmal zárt, a rangsort az egymás elleni mérkőzések és a rúgott gólok száma alapján állapították meg.

Somodi Szilárd főszervező sikeresnek értékelte a tornát, a 27 szakvezető is elégedett volt a szervezéssel, játékkörülményekkel, a mérkőzések színvonalával és a négy székelyudvarhelyi sípmester munkájával. A csoportok első három helyezettjei érmet és serleget, a többiek részvételi emléklapot és érmét vehettek át, és a különdíjakat kiérdemlő játékosok sem tértek haza üres kézzel. A szervezésben a Nyárádszereda SK segítségére volt az önkormányzat, a klubok szakvezetői, szülők és önkéntesek, az önkormányzat biztosította az infrastruktúrát is, míg az anyagi feltételeket többnyire a sportklub költségvetéséből teremtették elő. A tornát évente megszervezik, ezáltal is hagyományt teremtettek, és ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a nyáron szeretnének egy nagyobb, több erdélyi csapatot felvonultató többnapos tornát is szervezni – mondta el a házigazdák képviselője. Addig is a 2011-es korosztály 2019-ben éllovas helyen végzett csapatai részvételével május elején rendeznének egy országos tornát, ha a körülmények lehetővé teszik. Ezen a nyárádmentiek is részt szeretnének venni mint Maros megye képviselője.


Fotó: Gligor Róbert László
Eredményjelző

Bocskai-kupa, korcsoportonkénti végeredmények:
* 2010: 1. FK Csíkszereda 12 pont, 2. Székelyudvarhelyi FC 12, 3. SK Nyárádszereda 12, 4. Dribli Kolozsvár 6, 5. Szováta 3, 6. Erdőszentgyörgy 0.
Különdíjak: legjobb játékos Bálint Adorján (Székelyudvarhelyi FC), legjobb kapus Mihály Tamás (SK Nyárádszereda), gólkirály Lukács Bence (9 gól, FK Csíkszereda).
* 2012: 1. FK Csíkszereda I 15, 2. Marosszék SK 9, 3. Erdőszentgyörgy 9, 4. FC Székelyudvarhely 7, 5. SK Nyárádszereda 4, 6. FK Csíkszereda II 0.
Különdíjak: legjobb játékos Jánosi Hunor (Marosszék SK), legjobb kapus Ábrahám Ábel (FK Csíkszereda 1), gólkirály Incze Ábel (7 gól, SK Nyárádszereda).
* 2013: 1. Székelyudvarhelyi FC 12, 2. SK Nyárádszereda 10, 3. Marosszék SK 10, 4. Gyergyószentmiklósi Jövő 9, 5. FK Csíkszereda 3, 6. Erdőszentgyörgy 0.
Különdíjak: legjobb játékos Gellér Zsombor (Székelyudvarhelyi FC), legjobb kapus Gál Zsombor (Gyergyószentmiklósi Jövő), gólkirály Józsa Dávid (10 gól, SK Nyárádszereda).
* 2015: 1. SK Nyárádszereda 18, 2. Marosszék SK IV 15, 3. Marosszék SK III 12, 4. FK Csíkszereda 6, 5. Erdőszentgyörgy 6, 6. Marosszék SK II 3, 7. Marosszék SK I 3. 
Különdíjak: legjobb játékos Péterfi Lehel (SK Nyárádszereda), gólkirály Sikó Márk (13 gól, Marosszék SK 4).