2022. december 5., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Végig vezetett az Arena a Beszterce-naszódi Gloria 2018 fiókcsapata elleni mérkőzésen, a női kézilabda A osztály 3. fordulójában, akár öt góllal is, a végén azonban örülhetett, hogy nem kapott ki. A találkozó izgalmas végjátékot követően döntetlenre végződött, amiért a marosvásárhelyiek játékosai csakis magukat okolhatják. 

Igen kemény, már-már durva mérkőzést játszott a két csapat, hiszen a találkozó tétje túlmutatott egy egyszerű bajnokin. A besztercei kispadon ülő Evi házaspár mindenképpen bizonyítani akart Marosvásárhelyen, ahonnan botrányos körülmények között távoztak, különösen az Arena kispadján ülő Liana Costea előtt. Ez az ambíció pedig a pályára is átragadt, a zilahi játékvezetők pedig (akik elég sajátosan alkalmazták a szabályzatot) húsznál is több kétperces kiállítást ítéltek a meccsen. Pirosat csak Mihaela Evinek adtak reklamálásért, a pályán tartózkodó játékosok megúszták, bár egy-két mozdulat többet érdemelt volna két percnél.

Az első felidőben úgy tűnt, simán nyerhet az Arena, amely öt gólra is elhúzott, aztán azonban néhány támadásban elkövetett hiba és Perianu kapus védései oda vezettek, hogy felzárkózott Beszterce. A második félidőben hosszú ideig egy vagy két góllal vezetett a házigazda, ha egyik oldalon kimaradt, kimaradt a másikon is, ha az Arena betalált, azonnal jött a válasz. Míg a besztercei kapus sok labdát hárított, roppant bosszantó volt, hogy Szász háromszor is egymás után a rövid sarokra kapott szélről gólt. Az 50. perc táján aztán megtört ez a rend, és Beszterce két hármas sorozattal átvette a vezetést (34-36). Erre az Arena is három góllal válaszolt még, de az utolsót a vendégek lőtték az utolsó percben, így a meccs 37-37-re zárult. 

Az Arena legjobbja ezúttal is Gál Anna volt, aki balszélsőként a csapat egyértelmű gólzsákja, Bărăbaș irányítói játékát jól ismeri a marosvásárhelyi közönség, de sokkal több segítség jöhetne az átlövőktől és főleg a jobbszélről.

Az Arena két döntetlen után október 8-án a nagybányai kiválósági központ csapatához utazik, amely meglepő módon Kolozsváron döntetlenre játszott az Universitateával.


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, C csoport, 3. forduló: Marosvásárhelyi Arena – Beszterce-naszódi Gloria 2018 II 37-37 (20-17)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Dan Pavel (Zilah), Radu Pentea (Zilah).

Arena: Szász (Jitaru, Colceri) – Gál 13 gól, Bărăbaș 6, Samson 6, Țifui 4, Ördög 4, Căruntu 3, (Vegheanu 1, Márton).

Gloria 2018 II: Perianu (Emili) – Mălăncuș 10, Căprar 9, Predescu 5, Mezei 4, Munteanu-Korodi 4, Bálint 3 (Muclea 1, Bercea 1, Dumitru).


Eredményjelző

Női kézilabda A osztály, C csoport, 3. forduló: Dévai CSM–Resicabányai Universitatea 37-15, Temesvári Universitatea–CNE Rm.-Vâlcea 30-29, Kolozsvári U–Nagybányai CNOPJ 31-31, Marosvásárhelyi Arena–Besztercei Gloria 2 37-37, Tordai Liviu Rebreanu–Nagyváradi CSU kedden játsszák.