2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Eddigi pályafutása során 2021-ben futballozott a legérettebben az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar válogatott támadója, Sallói Dániel.

„A szezon elején még nem éreztem, hogy ilyen jól fog sikerülni az idény, büszke vagyok a teljesítményemre. Minden összejött, beindult a góllövés, és jöttek a találatok egymás után. Benne voltam az All-Star csapatban, válogatott lehettem, jó érzés visszatekinteni erre az évre” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Sallói.

Hozzátette, most, 25 évesen futballozott a legérettebben eddigi karrierje során. „A pályán a döntéshozatalban eljutottam oda, hogy érettebb vagyok, okosabban focizom. Kíváncsi leszek 2022-re, szeretnék tovább fejlődni” – mondta.

A támadójátékos bevallotta, jó érzés látnia az egyéni elismeréseket, megtiszteltetés számára, hogy nagy nevek között emlegetik, és az is, hogy ősszel, karrierje során először pályára léphetett a magyar nemzeti csapatban. 

„Ez egy bemutatkozó év volt számomra, remélem, mielőbb tudok alkalmazkodni és hozzájárulni a válogatott sikereihez” – közölte. Mint kifejtette, támadóként mindig a gólszerzés a célja, és fontos lenne, hogy ez nemzeti színekben is sikerüljön, de nem stresszeli, hogy mihamarabb betaláljon.

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéseiről úgy vélekedett, valószínűleg a világ legjobb három válogatottja – Anglia, Olaszország és Németország – ellen játszanak majd, és bár szereztek már meglepetéseket a közelmúltban, tehát lehet keresnivalójuk, de nehéz egy ilyen csoportban sikereket elérni.

 A játékos nagyon örül annak, hogy ősszel, karrierje során először, pályára léphetett a magyar nemzeti csapatban – még ha a válogatott nem is ért el jó eredményt, az albánok elleni kudarc kifejezetten fájó emlék

Fotó: MLSZSzerződést hosszabbított ciprusi klubjával a válogatott Lang Ádám

Meghosszabbította szerződését a ciprusi bajnokságban címvédő Omonia Nicosiával a magyar labdarúgó-válogatott védője, Lang Ádám. Az új megállapodás 2025-ig szól.

Az egyesület a honlapján emlékeztetett: az egy hét múlva 29. születésnapját ünneplő játékos 2019 nyara óta szerepel a csapatban. Ahogy a bejegyzésben fogalmaznak: Lang az elmúlt évek sikereinek főszereplője volt, bajnokságot és szuperkupát nyert a gárdával, amellyel szerepelt az Európa-liga és Konferencialiga csoportkörében. A védő eddig 91 meccsen két gólt szerzett az Omoniában.

A nicosiai csapat jelenleg – 15 forduló után – a hatodik helyen áll a bajnokságban.


Eppel Márton a Diósgyőrhöz igazolt

Eppel Márton magyar válogatott labdarúgó a Budapest Honvédtól a másodosztályban listavezető Diósgyőri VTK csapatához igazolt. „Motivált vagyok, alig várom, hogy csatlakozzak új társaimhoz. Benczés Miklós sportigazgató kitartóan hívott, és azt mutatta a DVTK, hogy mindenképpen szeretnének a csapatban látni, ami fontos számomra. Egyértelmű cél a feljutás, amihez jó játékkal és gólokkal szeretnék hozzájárulni” – fogalmazott az NB I. 2016/2017-es idényének gólkirálya a miskolci klub honlapján, amely arról számolt be, hogy a csatár jelenleg betegséggel bajlódik. A 30 éves csatár az MTK-ban nevelkedett, de játszott Pakson, majd Kispesten robbant be, ahol gólkirályként elévülhetetlen érdemeket szerzett a Honvéd bajnoki címében. Légiósként megfordult Angliában, Hollandiában, Kazahsztánban és Belgiumban is, a magyar nemzeti együttesben pedig nyolc alkalommal lépett pályára.