2022. december 5., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Gond nélkül érvényesítette a papírformát a Marosvásárhelyi Szörnyek amerikaifutball-csapata, magabiztos győzelmet aratott a Bukaresti Titánok otthonában, a bajnokság 2. fordulójában. Míg azonban a támadósor ezúttal is tette a dolgát, a védelem hatékonyságával továbbra sem lehet megelégedve Lonnie Hursey edző.

A Titánok birtokolta a mérkőzés során hosszabb ideig a labdát, ezt azonban éppen az előbb említett okok miatt: míg a Szörnyek támadói viszonylag könnyen és gyorsan juttatták a labdát az ellenfél célterületére, a védelem hosszasan küzdött a bukarestiek támadóival, akik többször szereztek first downt, ezzel újabb támadáshoz jutva. Ezzel magyarázható az is, hogy a Szörnyek sokkal kevesebb pontot jegyzett, mint az első fordulóban a lényegesen magasabb játékerőt képviselő Lázadók ellen, hisz akkor az ellenfél is nagyon gyorsan szerzett pontokat, így a marosvásárhelyi csapat is gyakrabban jutott lehetőséghez.

A csapatok közötti támadóerő-különbséget jelzi, hogy a Szörnyek két touchdownt ért el az ellenfél kezdőrúgásából, az elsőt mindjárt az első percben. A marosvásárhelyiek legjobbjának Jeremiah Jackson bizonyult 4 touchdownnal, amelyek közül az egyiket egy elcsípett labdából szerezte, egy másikat pedig úgy, hogy ketten is csüngtek rajta, ám ő nem esett el, hanem az ellenfeleit lerázva jutott a célterületre. Kevésbé működött jól a konverzió ezúttal, hiszen a hét touchdown után csak háromszor sikerült, ami hat pontot ért. Mellékesen: ha az egypontos rúgást választották volna, abból hét pont lett volna szerezhető.

A szerény képességű ellenfél azonban kétszer is áttörte a Szörnyek védelmét, noha a célkitűzés az lett volna, hogy kapott pontok nélkül térjen haza Bukarestből.

A Szörnyek két hét múlva hazai pályán folytatja a szereplését, amikor a Resicabányai Mozdonyokat fogadja. Ezen a mérkőzésen is favoritnak számít, azonban nem árt védelemben feljavulnia, mert a Mozdonyok erősebbnek számít a Titánoknál.


Eredményjelző

Országos amerikaifutball-bajnokság, 2. forduló: Bukaresti Titánok – Marosvásárhelyi Szörnyek 14-48 (6-28).

A Szörnyek pontszerzői: Jackson 4 td., 2 konv., Corpering td., Kiss td., Redding td., Szőlősi konv.

Az 2. forduló további eredménye: Kolozsvári Keresztesek – Resicabányai Mozdonyok 0-19. A Bukaresti Lázadók–Temesvári 89-esek mérkőzést lapzárta után játszották.