2020. augusztus 8., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Molière 1666-ban bemutatott művét Bodolay Géza mai átiratában és rendezésében láthatja a közönség december 8-án, vasárnap 19.30 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

„Egy szólógitárt szorongatva megjelenik egy Molière-re emlékeztető alak, és vadul játszani kezdi az AC/DC egyik közismert dalát. Így indul a marosvásárhelyi előadás – és egészen másképp folytatódik (bár a gitáros jelenetváltásokkor még látható és hallható lesz egy-egy pillanatra). Egy rizsporos parókát és korabeli barokk öltözéket viselő alak tűnik fel a színpadon, kimódolt járással végigvonul a színen, és elkezd felolvasni valami régi szöveget. Semmit nem értünk belőle. De annyi időnk sincs, hogy e zavaró körülmény miatt elfogyjon a türelmünk: jön valaki, és hazaküldi ezt a Napkirály udvarából idetévedt alakot. (…)

Kezdődhet végre az előadás – a mi előadásunk.” – Gulyás Gábor 

(forrás: https://papageno.hu/szinhaz/2019/02/kepmutatok-kora/)

Szereplők: Alceste – Bíró József, Philinte – Bokor Barna, Célimene – B. Fülöp Erzsébet, Oronte – Galló Ernő, Clitandre – Csíki Szabolcs, Arsinoé – Biluska Annamária, Éliante – Szabó Fruzsina, Jean-Baptiste – Varga Balázs, M. szobra – Korpos András.

Rendező: Bodolay; díszlettervező: Mira János; jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias; rendezőasszisztens: Szabó Réka.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás román nyelvű felirattal követhető.

Jegyeket a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában: kedd–péntek 12–17.30 óra között (tel. 0372-951-251), a Színházban működő jegypénztárban: kedd-péntek 9–15 óra között és előadás előtt egy órával (tel. 0365-806-865), valamint a www.biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni. (Pr-titkárság)

Fotó: Bereczky Sándor