2021. október 25., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Zsinórban ötödik döntetlenjét játszotta a Sepsi OSK a labdarúgó 1. ligában, ezúttal a Medgyesi Gaz Metan otthonában. Leo Grozavu keretére krónikus gólképtelenség jellemző, tíz forduló alatt alig hétszer sikerült bevenni az ellenfél kapuját, az utóbbi 270 percben pedig (beleértve a kupameccset is), csak tizenegyesből rúgott gólt az OSK. Aligha vigasztaló, hogy ugyanennyi idő alatt nem is kapott.

A Medgyesen rendezett mérkőzésen mintha a Sepsi OSK játszott volna hazai környezetben, akkora volt a zöld mezes vendégek fölénye a mezőnyben a meccs folyamán szinte mindvégig. Helyzetet azonban keveset sikerült kidolgozni, noha egy máshol korábban igen eredményes középcsatár van a keretben Luckassen személyében. Igazán használható labdát azonban azóta sem kapott, amióta csatasorba állt Szentgyörgyön. A tizenhatos vonaláig a szélsőkig eljut a labda, a beívelések, az utolsó passz minősége azonban teljes mértékben hiányzik.

Noha az OSK mezőnyfölénye nyomasztó volt, az első lehetőséget a Gaz Metan hagyta ki a 18. percben, Eder szarvashibáját követően, aki saját tizenhatosa előtt odapasszolta Horșiának. Utóbbi egy csel után centiméterekkel küldte el a jobb kapufa mellett. A 26. percben Aganović lövése tette próbára Vâlceanut, a kipattanó labdát Luckassen pedig oldalra kapta, nem tudta átvenni. A félidő vége felé ismét Aganović próbálkozott, ám a lövése fölé ment, majd Luckassen fejesét könnyen fogta a medgyesi kapus.

A második félidőben fokozódott a Sepsi OSK nyomása, Medgyes szinte alig lépte át a félpályát, ám többnyire könnyen hárítható lövésekkel ostromolta Vâlceanu kapuját. Az 55. percben maradt ki a legnagyobb helyzet, ekkor Ștefănescu fejelhetett öt méterről, ám a kapu közepére érkező labdát a hazai kapus nagy reflexszel kiütötte. Ezt követően Trif kezére pattant a játékszer, hiába reklamált azonban Dimitrov kezezést, a játékvezető vétlennek ítélte meg a mozdulatot, és nem adott tizenegyest.

A hosszas eredménytelenség a keret hangulatát is kikezdte. Miután Achahbart már korábban kizárta a keretből Grozavu, a DigiSport szerint most Golofca és Fofana nem került az utazó keretbe, az edzővel kialakult konfliktus miatt. A legutóbbi, UTA elleni döntetlen után a csapat tulajdonosa, Diószegi László azt mondta: „Lépni kell valamit, és minél korábban, mert ez így nem mehet tovább.” Jelentsen ez bármit is.

Egyelőre a csapat távol van attól, amit tőle vártak, szombaton pedig hazai pályán, a Rapid ellen kell kitalálnia, hogy miként is lehet bevenni az ellenfél kapuját.

Fotó: a Gaz Metan közösségi oldala


Jegyzőkönyv 

Labdarúgó 1. liga, 10. forduló: Medgyesi Gaz Metan – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0-0

Medgyes, Gaz Metan-stadion. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Mihăiță Necula (Bukarest). Tartalék: Kovács Szabolcs (Nagykároly). Ellenőr: Sorin Boca (Jászvásár).

Sárga lap: Deaconu (2.), Francisco Junior (36.), Morar (86.), illetve Luckassen (36.), Aganović (72.), Mitrea (74.), Tamás (90+1.).

Gaz Metan: Vâlceanu – Moura, Matricardi, Youri, Trif (80. Velisar), Alceus, Francisco Junior, Horșia (60. Iancu), Deaconu (87. Filip), Grădinaru (80. Chamed), Irobiso (60. Morar).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ňinaj, Mitrea, Ispas, Păun, Eder (69. Bojić), Ștefănescu (69. Tamás), Bărbuț (61. Csuncsukov), Luckassen (89. Askovszki), Aganović.


Eredményjelző

1. liga, 10. forduló: Medgyesi Gaz Metan – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0-0, CSU Craiova – Bukaresti Dinamo 1948 5-0.