2021. szeptember 28., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Két elkeseredetten küzdő csapat és egy igen rossz formában lévő játékvezetői brigád – így jellemzhető röviden a CSU Craiova – Sepsi OSK mérkőzés a labdarúgó 1. liga 8. fordulójából. A helyzetek alapján a házigazdák megérdemelték volna a 3 pontot, ugyanakkor a Sepsi OSK sem sokat ér azzal az eggyel, amelyet kínkeservesen sikerült kicsikarnia.

A CSU Craiova mindjárt az elején lerohanta a vendég háromszéki együttest, így sokszor Niczulyra maradt a védés feladata. Az első félidőben nem sokat birtokolta a labdát az OSK, inkább hosszú labdákkal próbálkozott, ezek azonban nem vezettek eredményre. Egy kivétel a 17. percben történt, amikor feltaszították Luckassent 17 méterre a kaputól, Mitrea sorfalat megkerülő erős lövését Pigliacelli csak kiütni tudta, és a kicsit korán (lesről) rajtoló Fofana a hálóba küldte (0-1). A gólt megadta a játékvezető.

Más helyzete nem is volt az OSK-nak, annál több a házigazdáknak. A 12. percben Bancu lövését bravúrral hárította Niczuly, majd a szöglet után Koljić alsó sarokba tartó fejesét is védte. A 22. percben Koljić a kihagyhatatlant is kihagyta, az üres kapuval szemben a kapufát találta el, egy perccel később pedig az egyedül betörő Gustavót blokkolta. Az egyenlítés az első találathoz hasonlóan újra lesállásból következett be: Bancu beadása a védők mögött találta Gustavót, aki öt méterről a hálóba fejelt (1-1). Miután a 39. percben Pigliacelli gyorsabbnak bizonyult, mint Luckassen, a 45. percben Ivan újabb nagy lehetőséget hagyott ki: kettő az egy ellen megpróbálta az üresen érkező Koljić elé tálalni, de Ňinaj becsúszva szögletre mentett.

A második félidőben kiegyensúlyozottabbá vált a játék, főleg az utolsó húsz percben az OSK volt a kezdeményezőbb, miután lemondott a hosszú passzokról, és megpróbált rövid labdákkal kombinálni. Mindkét csapat odatette magát, és megjelentek a helyzetek Pigliacelli kapuja előtt is. Ivan két lövése után Nistor távoli kísérletét ütötte ki a felső sarokból Niczuly, majd Luckassen szögből leadott kísérlete elakadt Pigliacellin, Mitrea 25 méteres bombája pedig kevéssel ment mellé. Aztán a 77. percben Gustavo véleményes buktatásáért (Tunyogi Ferenc partjelző jelzésére) Marian Barbu büntetőt ítélt. A tizenegyest csak két perccel később lehetett elvégezni a hosszas vitatkozás miatt, ám Gustavo lövését Niczuly szögletre ütötte.

Az utolsó tíz perc elkeseredett küzdelemről szólt, talán az OSK volt ekkor már a határozottabb csapat, ám gól nem esett.

Hétfőn újabb nehéz mérkőzés vár Leo Grozavu csapatára, hiszen a kiváló formában játszó Aradi UTA érkezik a szemerjai stadionba.


Gustavo (b) és Niczuly különcsatáját is jelentette ez a mérkőzés. Az egyenlítő gól szerzője az utolsó negyedórán belül büntetőt lőhetett, a Sepsi OSK kapusa azonban hárított. Fotó: a CSU Craiova közösségi oldalaJegyzőkönyv 

Labdarúgó 1. liga, 8. forduló: CSU Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1-1 (1-1)

Craiova, Ion Oblemenco stadion. Vezette: Marian Barbu (Fogaras) – Bogdan Gheorghe (Bukarest), Tunyogi Ferenc (Zilah). Tartalék: Horațiu Feșnic (Kolozsvár). Ellenőr: Andrei Ioniță (Bukarest).

Gólszerzők: Gustavo (32.), illetve Fofana (17.).

Sárga lap: Dumitrescu (25.), Păun (53.), Mitrea (53.), Ispas (57.), Fofana (71.), Ňinaj (77.), Niczuly (88.).

CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (59. Cîmpanu), Găman, M. Constantin (76. Conte), Bancu, Gustavo (81. Baiaram), Scrieciu, Nistor, Lyes Houri, Ivan (81. Markovic), Koljić (76. Fedele).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (46. Hugo Sousa), Ňinaj, Mitrea, Dumitrescu (46. Ispas), Păun (59. Eder), Fofana, Aganović (90+4. Ștefănescu), Luckassen, Bojić, Csuncsukov (81. Damașcan). 

Eredményjelző

* 1. liga, 8. forduló: Konstancai Farul – Academica Clinceni 5-0, CSU Craiova – Sepsi OSK 1-1. 
* 2. liga, 6. forduló: FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 3-1. Az élcsoport: 1. Concordia Chiajna 16 pont, 2. Petrolul 52 Ploieşti 15, 3. Bukaresti CSA Steaua 13.