2022. augusztus 13., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újabb idegenbeli győzelmet aratott a Nyárádtői Unirea 2018 labdarúgócsapata a 3. liga IX. csoportjában, és már csak két pontra van szüksége, hogy matematikailag is biztos legyen a felsőházban.

A Sticla Arieșul vendégeként a nyárádtőiek nagyon mély talajú pályán játszottak a tordai városi stadionban. A fű zöldjét hamar felváltotta a sár barnasága, a labda pedig a stopli szabdalta „szántóföldön” sokszor öntörvényűen választott útvonalat, így inkább erőnléti csata zajlott, mert a technika nem érvényesülhetett. Dan Stupar együttese azonban még a 7. percben, azelőtt vezetett egy tetszetős támadást, hogy a pálya teljesen tönkrement volna: Culda kiugratta két védő között Toboșarut, aki átvétel nélkül, belsővel a hosszú sarokba csavarta a labdát (0-1). Ezt követően többnyire a középpályán folyt a csata az egyre nehezebb talajon. A 17. percben Culda öt méterről pontatlan félollóval próbálkozott, a 31. percben pedig Dioșant állították meg a nyárádtői védők az ötös sarkán. A 32. percben ismét Culda hagyott ki egy hatalmas lehetőséget: némi szerencsével egyedül maradt Onciuval szemben, de egyenesen a tordai kapusba rúgta a labdát. A helyzet pedig a 38. percben megbosszulta magát: Vereș a jobb oldalon, keresztben cselezgetett, majd hirtelen irányváltással a védők közé betörő Cobârzan elé tálalt, aki közelről megszerezte az egyenlítést (1-1).

A második félidőben Torda volt mezőnyben a kezdeményezőbb, és az 59. percben Dioșan szögből a kapufát találta el. Ekkor döntött úgy Dan Stupar, hogy növeli a csatársor átütőerejét azzal, hogy egy tapasztaltabb játékost küld be, s hogy legyen időkorhatáros focistája is, kapust cserél. Végül Astafei pályára lépése hozta meg az eredményét. A veterán csatár egy Toboșaru által rosszul eltalált labdát (utóbbi lőni szeretett volna) öt méterről a hálóba fejelt (1-2). A kapott gól után teljesen összeomlottak a házigazdák, és Feier kapuja többé nem forgott veszélyben. Istrate a 79. percben végleg lezárhatta volna a meccset, de Onciu blokkolta az ötösön. Ez a helyzet azonban már nem bosszulta meg magát.

A labdarúgó 3. ligában még egy fordulót rendeznek az idén, Nyárádtő a tabella második helyén álló Kudzsiri Metalurgistul otthonába látogat.


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 14. forduló: Tordai Sticla Arieșul – Nyárádtői Unirea 2018 1-2 (1-1)

Torda, városi stadion. Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya) – Alexandru Turian (Zilah), Ștefan Bîrjac (Egregypósa). Ellenőrök: Alexandru Rojneai (Gyulafehérvár), Marius Ștefan (Szászváros).

Gólszerzők: Cobârzan (38.), illetve Toboșaru (7.), Astafei (69.).

Sárga lap: Fl. Dan (21.), Salcău (63.), illetve Birtalan (3.), Bucur (62.), Toboșaru (90+1.).

Tordai Sticla Arieșul: Onciu – Dioșan, Kiss, Cimpoieșu, Vereș, Paglioca, Salcău, Pîrțilă (51. Pârv), Cobârzan (70. Zvichi), Goronea, Fl. Dan.

Nyárádtői Unirea 2018: Vlasa (60. Feier) – Fl. Pop, Birtalan, Moldovan, Ganea (67. Astafei), Săvoaia. Toboșaru, Culda (90+2. Pogăcean), Cârloanță (60. Istrate).


Eredményjelző

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 14. forduló: Tordai Sticla Arieșul – Nyárádtői Unirea 2018 1-2, Szászrégeni Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 1-4, CS Marosújvár – Kolozsvári Viitorul 2-1, Beszterce-Naszódi Gloria 2018 – CS Vajdahunyad 1-5, Gyulafehérvári Unirea 1924 – Kolozsvári Sănătatea 0-2.