2021. január 16., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Felhívás online kiállításon való részvételre

A koronavírus-járvány előidézte válsághelyzet s az utóbbi évben bevezetett korlátozó intézkedések – mint annyi mindenre – kulturális életünkre, s ezen belül a képző- és iparművészeink alkotómunkájára is hatást gyakoroltak. Egyrészt a bemutatkozás lehetőségei látszanak szűkülni, az egyéni és csoportos tárlatok rendezését ugyanis a kiállítóterek fenntartói ideiglenesen felfüggeszteni, az alkotótáborok szervezését a műpártoló és műértő szakemberek halasztani, lemondani voltak kénytelenek. Az erdélyi kiadók és nyomdák kilátástalanná váló helyzete miatt a katalógusok, művészeti albumok megjelentetése, publikálása szünetel. Egyes művészeti ágak képviselői, technikák gyakorlói az alapanyagok, kellékek árának emelkedését, beszerzésének nehézségeit is tapasztalhatták. Művészeink jelentős része mint pedagógus is szembesülhetett a járvány okozta krízis következményeivel.
A marosvásárhelyi Studium–Prospero Alapítvány azon Maros megyei hivatásos képző- és iparművészeket kívánja megszólítani, akik a nehéz idők ellenére az utóbbi évben sem hagyták abba alkotói tevékenységüket, s az egyéni, otthoni alkotásnak, az alkotások át- és továbbgondolásának talán mégiscsak kedvező időszakban aktívan dolgoztak, alkotnak.
2021 januárjában a kultúra hete programsorozat részeként online tárlaton való részvételre hívjuk a Maros megyei hivatásos képző- és iparművészeket.
Jelentkezni a www.studium.ro honlapon közzétett űrlap kitöltésével lehet. Technikai, formai és tematikai megkötés nincs. A beérkező alkotások reprodukcióiból szakmai zsűri válogatja ki azon műveket, melyek helyet kapnak a tárlat online lapozható és nyomtatásban is megjelenő katalógusában.
A zsűrizésre felkért szakemberek: Nagy Miklós Kund művészeti író és ifjabb Molnár Dénes képzőművész.
Jelentkezési határidő 2020. december 20.
A jelentkezési űrlap elérhető a studium.ro/hirek/ címen, az érdeklődők további információkat a kiado@studium.ro e-mail-címen vagy a 0265/250-773-as telefonszámon kérhetnek.