2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar bajnokság folytatásának halasztását nem támogatta a klubok többsége, így az eredeti kiírás szerint folytatódnak az OTP Liga küzdelmei a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közlése szerint.

Az MLSZ a honlapján pénteken arról számolt be, hogy „a mérkőzések rendezésének feltételei továbbra is összhangban vannak a kormányzat egészségügyi intézkedéseivel, szigorú járványügyi protokollok, folyamatos tesztelés és körültekintő szervezési intézkedések megtartása mellett rendezhetők meg a sportesemények”.

A szövetség prioritásnak tekinti az egészség védelmét, a járvány terjedésének meggátolását, és továbbra is finanszírozza a játékosok és stábtagok számára előírt rendszeres PCR-tesztelést – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy az MLSZ figyelemmel kíséri a járvány alakulását, és ha szükséges, gyors és hatékony intézkedéseket léptet életbe.

A bajnokság a 18. fordulóval folytatódik január 29-én és 30-án. Ezt megelőzően, 27-én a negyedik körből elhalasztott Puskás Akadémia – Ferencváros mérkőzés pótlására kerül sor.

A Ferencváros a halasztás mellett volt

„A Ferencváros igennel szavazott, mi azt szerettük volna, ha elhalasztjuk a bajnokság kezdését” – nyilatkozta szombaton a címvédő és éllovas klub vezérigazgatója. Orosz Pál szerint a felkészülési időszak során az élvonalbeli klubok jelentős része „megszenvedte, megszenvedi, illetve meg fogja szenvedni” a járványt, hiszen a legújabb vírusvariáns gyorsan terjed. „Úgy gondoltuk, hogy lehetne egy kis időt nyerni. A felkészülés sehol nem volt zökkenőmentes, ezt lássuk be. Volt, ahol több játékos hiányzott, máshol kevesebb, de olyan klubról nem nagyon tudunk az NB I.-ben, amelyet ez a probléma teljes mértékben elkerült volna. Talán racionálisabb lett volna egy picit később elkezdeni a bajnokságot” – fogalmazott.