2021. január 20., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Salzburg 3-1-es vereséget szenvedett a címvédő Bayern München otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában, szerdán. A címvédő az egymást követő 15. mérkőzését nyerte a sorozatban, mostani sikerével pedig már biztosította helyét a legjobb 16 között.

A játéknap rangadóján a Real Madrid 2-0-ra diadalmaskodott az Internazionale otthonában. A spanyolok első gólját Eden Hazard szerezte büntetőből. A milánóiak több mint hatvan percet futballoztak emberhátrányban, mert Arturo Vidal annyira hevesen reklamált egy büntetőt, hogy néhány másodpercen belül kétszer mutatta fel neki a sárga lapot a bíró.

A legnagyobb meglepetést az Atalanta okozta, amely 2-0-ra nyert a tavalyi győztes, az angol bajnok Liverpool vendégeként.

Arturo Vidalt kiállították, miután annyira hevesen reklamált egy büntetőt, hogy néhány másodpercen belül kétszer mutatta fel neki a sárga lapot a bíró. Fotó: BBC


Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

* A csoport: Bayern München (német) – Salzburg (osztrák) 3-1, Atlético Madrid (spanyol) – Lokomotiv Moszkva (orosz) 0-0.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Atlético Madrid 5, 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Salzburg 1.

* B csoport: Internazionale (olasz) – Real Madrid (spanyol) 0-2, Borussia Mönchengladbach (német) – Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0.

A csoport állása: 1. Borussia Mönchengladbach 8 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Sahtar Donyeck 4, 4. Internazionale 2.

* C csoport: Olympique Marseille (francia) – FC Porto (portugál) 0-2, Olimpiakosz (görög) – Manchester City (angol) 0-1.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. FC Porto 9, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.

* D csoport: Ajax Amsterdam (holland) – Midtjylland (dán) 3-1, FC Liverpool (angol) – Atalanta (olasz) 0-2.

A csoport állása: 1. FC Liverpool 9 pont, 2. Ajax Amsterdam 7 (7-5), 3. Atalanta 7 (8-7), 4. Midtjylland 0.