2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A két észak-amerikai rivális, Kanada és az Egyesült Államok azonos csoportba került a jövő évi rigai és minszki jégkorong-világbajnokság szerdai sorsolásán.

A címvédő Finnországgal, továbbá Németországgal, Norvégiával, Olaszországgal, Kazahsztánnal és a házigazda lettekkel kiegészülő B jelű nyolcas a lett fővárosban játssza majd mérkőzéseit. Riga ezenkívül még két negyeddöntős mérkőzésnek is otthont ad.

A másik csoportnak Minszk lesz a helyszíne, ebben a társházigazda fehéroroszok mellett Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Szlovákia, Dánia és Nagy-Britannia csapata küzd majd egymással. A Minszk Aréna a csoportmeccsek mellett két negyeddöntőnek, a két elődöntőnek és a helyosztóknak is otthona lesz.

A torna pontos időpontja egyelőre bizonytalan, a tervek szerint 2021. május 7. és 23. között rendezik meg, de a koronavírus-járvány következményeként elképzelhető, hogy két héttel későbbre halasztják, hogy a nemzeti bajnokságoknak több időt hagyjanak a szezon befejezésére.

Az idei vb-t, amelyet Svájc rendezett volna, a pandémia miatt törölték.

Fotó: Sputnik News


Peking 2022: Az NHL-játékosok olimpiai szerepléséről tárgyaltak

Pozitívnak minősítették, bár konkrét eredményt még nem hozott az a találkozó, amelyet az észak-amerikai profiliga (NHL) jégkorongozóinak a 2022-es pekingi olimpián való részvételéről folytattak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az NHL képviselői. A tanácskozáson jelen voltak a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) képviselői is.

Az NHL bajnokságát első alkalommal 1998-ban szakították félbe azért, hogy a profik hazájuk válogatottjának rendelkezésére állhassanak a naganói olimpián. Hasonló volt a gyakorlat a folytatásban is egészen 2018-ig, amikor is a felek nem jutottak dűlőre, s az az évi phjongcshangi  téli játékokon már nem léptek jégre NHL-játékosok.


Erste Liga: Tizenegy csapat nevezett bea következő szezonra

Tizenegy csapat nyújtotta be nevezését a magyar bázisú nemzetközi jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényére. A bajnokságba a Brassói Corona, a DEAC, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DVTK Jegesmedvék, a Fehérvári Titánok, az FTC-Telekom, a Gyergyószentmiklósi HK, a MAC-HKB Újbuda, a Schiller HC, az SC Csíkszereda, valamint az UTE nevezett be. A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetre tekintettel a nevezések augusztus 1-jéig szankció nélkül visszavonhatók, a DVTK Jegesmedvék pedig feltételes nevezést adott be, indulása a szlovák extraligás szereplésétől függ.