2020. június 5., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Távozhat az Antwerpentől a belgiumi klub marosvásárhelyi származású labdarúgóedzője. Az M4 Sportnak nyilatkozó Bölöni László nem zárta ki, hogy a következő évadtól máshol dolgozzon.

A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, csütörtökön azt mondta: egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem. „Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség” – jelentette ki.

Az Antwerpennel – amelyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett – első szezonjában nyolcadik volt, az előző és a mostani, éppen csütörtökön lezárt kiírásban negyedik helyen végzett, emellett pedig kupadöntőbe jutott és az Európa-liga selejtezőjében is szerepelt. Mostani helyezése alapján a következő évadban is indulhatna a második számú kupasorozatnak legalább a selejtezőjében, de ha lejátszanák a bajnok FC Bruges elleni Belga Kupa-döntőt, és azt megnyernék, akkor egyből a főtáblára kerülnének (a liga felállított egy munkacsoportot, amely megvizsgálja a másodosztály és a kupa befejezésének lehetőségeit).

Az edző hozzátette, hogy továbbra is „be van oltva a futballvírussal”, így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkozik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.

Bölöni azt is elmondta, volt olyan pillanat a pályafutásában, amikor csak rajta múlott, hogy nem lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. „Fel volt dobva a labda, léphettem volna, de a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szükségem, hogy ezt a lépést úgy tegyem meg, ahogy nekem jó. Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetésének, amit megértettem” – fogalmazott.

Bölöni László játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig többek között Franciaországban, Portugáliában és Görögországban is dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította.